Све популарније вожње бродићима, рибарство и зип-лајн

22.04.2019.

У Вишеграду је, осим туристичких и историјских знаменитости, све више популаран туризам на води, а ове године формирано је и Удружење бродара које пружа услуге вожње туристичким бродовима по ријеци Дрини.

Најпопуларнији су вожње туристичким бродићима, рибарство и екстремни спорт зип-лајн.

Предсједник Удружења бродара „Вишеград на Дрини“ Давор Радовић каже да је сваке године све више пловила, како домаћих, тако и људи са стране који желе да обиђу кањон и прођу испод ћуприје.

Он је оцијенио да се туризам на води све више развија.

Радовић је истакао да је циљ Удружења да сва пловила буду регистрована и да имају комплетну опрему за спасавање.

„Као Удружење покренули смо иницијативе за развој разних пројеката и манифестација које ће обезбиједити и рекламирати туризам на води“, истакао је Радовић.

Предсједник Рибарског удружења „Дринска језера“ Александар Којић рекао је да је Дрина једна од најљепших ријека у окружењу и на Балкану.

„Једна од богатијих ријека рибљим фондом, тако да сви треба да се укључимо да заштитимо Дрину и њено приобаље“, додао је Којић.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић истакла је да је обавеза Туристичке организације да боравак у овој општини туристима учини садржајнијим и љепшим.

„Ове године формирано је и Удружење бродара које пружа услуге вожње туристичким бродовима по Дрини, која је у љетњим мјесецима нешто нарочито и посебан је доживљај у Вишеграду. Осим тога, за оне мало храбрије, прошле године почео је са радом зип-лајн којим се Дрина прелази на атрактиван, адреналински начин“, навела је Тодоровићева.

Она је напоменула да у овој години очекују повећан број туриста.

„Према броју до сада регистрованих приватних смјештаја, угоститељска понуда је проширена, очекујемо повећан број туриста, а можемо видјети и више продаваца сувенира“, рекла је Тодоровићева.

Општина Вишеград је са Туристичком организацијом додијелила једнообразне продајне објекте тако да продавци сувенира проширују понуду.

„Како они кажу, за сваког има по нешто, а успомена из Вишеграда је потребна да се сјете боравка у граду опјеваном у пјесмама“, истакла је Тодоровићева.

СРНА