Сутра почиње „Вишеградска регата“

30.06.2017.

У Вишеграду сутра почиње туристичка манифестација „Вишеградска регата“, чији је циљ промоција ријеке Дрине и природних љепота ове општине и њене околине, рекла је Срни директор општинске Туристичке организације Оливера Тодоровић.

Тодоровићева је додала да се на регати окупљају рибари и сви љубитељи Дрине, природе и дружења.

Она је истакла да је ова манифестација забавног карактера, али да има и еколошки карактер да би указали на чињеницу да Дрина не смије бити загађена и да је треба чувати.

„Вишеграђани се на овај начин друже и промовишу ријеку Дрину и околину. Организују се и посјете Спомен-капели Стари Брод, гдје су у Другом свјетском рату страдале невине српске жртве“, додала је Тодоровићева.

Она је рекла да ће бити одржана и спортска такмичења – навлачење конопца, трчање у врећама, такмичење у брзом испијању пива и такмичење у ношењу јајета у кашици.

„Очекујемо да ће се у регату укључити сви власници пловила и бродова, којих је у Вишеграду све више. Надамо се да ће бити 40 пловила и око 300 учесника“, додала је Тодоровићева.

Према њеним ријечима, побједници у свим такмичењима биће награђени пехарима, а учесници регате носиће промотивне мајице.

Организатор манифестације је Туристичка организација Вишеград, а покровитељ вишеградска општина.

СРНА