Сутра почиње кајак регата „Витомир Диздаревић – Адмирал Кук“

28.04.2023.

Међународна кајак регата Меморијал „Витомир Диздаревић-Адмирал Кук“ биће одржана на Дрини од Вишеграда до Лознице од сутра до 6. маја, саопштио је организатор београдски Кајак клуб „Српски веслачи“.

Регата, која ће ове године окупити више од 90 учесника из Њемачке, Аустрије, Сјеверне Ирске, Мађарске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Пољске, Словеније, Србије и Републике Српске, креће од моста Мехмед паше Соколовића у Вишеграду у понедјељак, 1. маја.

Они ће током шест веслачких дана проћи пловидбени пут Дрином од Вишеграда до Лознице дуг око 200 километара.

Организатори су навели да се овогодишња регата одвија под мотом „Весламо за чистију Дрину“ јер брину о очувању ријека и природе, те указују на немаран однос оних који отпад бацају у ријеке.

Они су позвали љубитеље веслања, боравка у природи, активног одмора и организације за заштиту природе да се придруже овој еколошкој регати.

Меморијал је организован у знак сјећања на доајена кајакаштва Витомира Диздаревића, званог адмирал Кук. Рођен је у Јањи покрај Дрине гдје је провео дјетињство. Цијели живот провео је у Београду и посветио га промоцији Дрине, Саве, Дунава и спорта.

СРНА