Сутра долазак 900 дјеце са Косова и Метохије

15.06.2018.

У Андрићград ће сутра допутовати 900 дјеце са Косова и Метохије, у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, гдје ће бити централни дочек, потврђено је Срни у општини Вишеград.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да Вишеград спремно дочекује дјецу са Косова и Метохије, те да су чланови организациониг одбора приступили детаљно свим стварима које су неопходне да би се манифестација одржала на најбољи могући начин и да би се општина показала као добар домаћин.

„Централни дочек биће организован у Андрићграду у 13.00 часова, а у случају кише дочек ће бити у Спортској дворани. Припремили смо пригодан програм како би дјеца и гости били задовољни“, напоменуо је Ђуревић.

Он је истакао да ће 50 дјеце боравити у овом граду до суботе, 23. јуна.

„Осим Вишеграда, дјеца ће боравити у Бањалуци, Приједору, Новом Граду, Градишци, Прњавору, Челинцу, Добоју, Теслићу, Дервенти, Модричи, Броду, Шамцу, на Хан Пијеску, Палама, у Источном Новом Сарајеву и Требињу“, навео је Ђуревић.

Општина Вишеград је покровитељ централне манифестације дочека дјеце с Косова и Метохије у сарадњи са Андрићградом, која долазе са 18 аутобуса у пратњи 80 просвјетних радника.

СРНА