Што прије припремити приједлог буџета

21.02.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да вјерује да ће ова локална заједница што прије имати приједлог овогодишњег буџета који ће добити једногласну подршку као што је то било и са нацртом овог документа, да би након годину и по дана општина наставила са нормалним функционисањем.

Ђуревић је нагласио да ће као предлагач буџета уградити у документ и ставку која се тиче набавке ватрогасног и санитетског возила.

Након данашње јавне расправе о Нацрту буџета општине Вишеград за 2022. годину, треба да буде израђен приједлог буџета ове локалне заједнице, на који сагласност треба да да Министарство финансија Републике Српске, а потом ће документ бити разматран у Скупштини општине.

„Буџет је објављен на сајту и огласној табли општине, тако да сви заинтересовани могу имати увид у овај документ, те писаним путем или мејлом могу упутити примједбе, сугестије и приједлоге“, навео је Ђуревић.

Милан Јакшић из општинског Одјељења за финансије рекао је да је овај састанак циљано био усмјерен на кориснике средстава из грантова, спортске клубове и удружења која се финансирају путем пројектног финансирања.

Одборник СНСД-а Недељко Перишић рекао је да је током јавне расправе саслушао приједлоге грађана, представника удружења и свих корисника општинског буџета.

„Код корисника буџета нелагоду изазива то што је основ за израду нацрта за 2022. годину био буџет из 2020. године. У прошлој години Вишеград је био једина локална заједница у којој није био усвојен буџет“, навео је Перишић.

СРНА