Стање безбједности саобраћаја задовољавајуће

17.11.2017.

Стање безбједности у саобраћају на подручју општине Вишеград задовољавајуће је, оцијенили су на данашњем састанку чланови Савјета за безбједност саобраћаја ове локалне заједнице.

Предсједник Савјета Младен Ђуревић истакао је да је задовољан ситуацијом у Вишеграду, те додао да је у наредној години планирано неколико пројеката са циљем повећања безбједности у саобраћају.

„Кључни пројекти, планирани за наредну годину су реконструкција главне улице и прилаз Андрићграду. Планирано је и постављање банкина на приоритетним мјестима у неколико насеља“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да ће дио средстава бити намијењен и за санацију категорисаних и некатегорисаних локалних путева, као и за постављање вибрационих трака и лежећих полицајаца.

Замјеник командира полицијске станице Вишеград Војислав Крунић истакао је да је на подручју општине смањен број саобраћајних несрећа у односу на прошлу годину.

Потпредсједник Савјета за безбједност у саобраћају Владимир Гладанац оцијенио је да су пројекти, које је Савјет са општином делегирао код Агенције за безбједност саобраћаја у једном дијелу реализовани и да су дали резултате.

„Нама још остаје да у Улици Друге подрињске бригаде и Козачке улице спроведемо тендер за извођење радова за принудне успориваче саобраћаја“, најавио је Гладанац.

Према његовим ријечима, у Улици Друге подрињске бригаде то ће бити вибрационе траке, а у Козачкој улици лежећи полицајци.

Састанку су присуствовали и представници Ауто-мото савеза Републике Српске, ресорних општинских одјељења и Средње школе из Вишеграда.

СРНА