СШЦ „Иво Андрић“ припремио најбољи видео поводом Недјеље дјетета

05.10.2021.

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске оцијенило је као најбољи видео „Имам право“, који су ученици Средњошколског центра „Иво Андрић“, заједно са професором, припремили поводом обиљежавања Недјеље дјетета.

Професор српског језика и књижевности Радмила Трифковић рекла је Срни да су видео припремили као одговор на позив Министарства породице, омладине и спорта основним и средњим школама да припреме спот у трајању од тридесет секунди о теми „Дјечија права“.

„У нашем видеу поменута су само нека од права дјетета – право на љубав, слободу, да будемо исти или да се разликујемо, право на успјех и на неуспјех, право на поштовање традиције, право на учење, право на смијех. Сва поменута права илустрована су кадровима у којима се појављују наши ученици. Видео промовише праве друштвене вриједности, спорт и толеранцију“, напоменула је Трифковићева.

Она је изјавила да ће овим поводом за ученике и професора школе, који су учествовали у реализацији пројекта, у четвртак, 7. октобра, бити организован пријем у згради Владе Републике Српске.

Према њеним ријечима, Министарство ће наградити ову школу новчаном наградом од 1.000 КМ.

СРНА