Средњошколцима 1.000 КМ за најбољи видео -спот о дјечијим правима

07.10.2021.

Ученици Средњошколског центра „Иво Андрић“ из Вишеграда награђени су данас са 1.000 КМ за најбољи видео-спот под називом „Имам право“ који су снимили у оквиру обиљежавања Недјеље дјетета и послали на конкурс Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Професор српског језика у овој школи Радмила Трифковић рекла је Срни да су тим поводом данас боравили на пријему у Бањалуци који је за њих организовала ресорни министар Соња Давидовић.

„Наш видео о правима дјетета издвојио се међу више од 90 пријављених спотова. Захвалнице и награде уручила нам је Давидовићева која је током пријема говорила о значају његовања образовања и породице као најзначајније карике друштва“, истакла је Трифковићева.

Она је подсјетила да су видео-спот припремили на позив Министарства породице, омладине и спорта основним и средњим школама да сниме спот у трајању од 30 секунди о теми „Дјечија права“.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић данас је у Бањалуци организовала пријем за ученике и наставнике двије основне и једне средње школе из Бањалуке, Вишеграда и мјеста Масловаре у Котор Вароши, који су снимили најбоље видео-спотове о теми „Дјечија права“, поводом Недјеље дјетета.

СРНА