Смањен број саобраћајних незгода

16.02.2021.

На подручју општине Вишеград у протеклој години смањен је број саобраћајних незгода, али је повећан број настрадалих лица, истакнуто је на састанку локалног Савјета за безбједност саобраћаја.

Вођа саобраћајног сектора Полицијске станице Вишеград Илија Гавриловић рекао је да је у 2020, у односу на 2019. годину, број саобраћајних незгода смањен за 25 одсто, али је, нажалост, број незгода са настрадалим лицима повећан.

Он је истакао да је у 2020. години страдало 11, док је у 2019. било шест настрадалих лица.

Према његовим ријечима, због пандемије вируса корона, смањен је интензитет саобраћаја, али је број незгода у којима су страдали пјешаци повећан, чему треба посветити пажњу у периоду који долази.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић сматра да сублимирање свих закључака са сједница Савјета представља пут до рјешења које ће донијети безбједност свим грађанима.

Ђуревић је нагласио да ће сљедеће седмице одржати састанак са представницима Шумског газдинства „Панос“, „Романијапутева“ и „Путева Републике Српске“, гдје ће заједнички размотрити све могућности како би безбједност саобраћаја довели до највишег нивоа.

СРНА