Служен парастос погинулим борцима

28.06.2019.

У оквиру обиљежавања Видовдана, славе храма у Андрићграду, данас су Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом и свештенство Српске православне цркве на Тргу палих бораца у Вишеграду служили парастос свим погинулим српским борцима.

Предсједник Скупштине Борачке организације Вишеград Александар Савић рекао је да је Видовдан празник над празницима, не само за Војску Републике Српске која је одбранила Српску, већ и за оне који су први почели стварање српске државе, а то су људи са Косова и Метохије.

Он је нагласио да је генерацији која је учествовала у стварању Републике Српске припала велика одговорност.

„Задатак нам је тежак, али се надам да смо стасали и да ћемо на задовољство наше дјеце сачувати наше границе“, додао је Савић.

Он је захвалио Митрополији дабробосанској што је одабрала Вишеград за прославу овако великих празника.

„Ми то нећемо заборавити. Наш народ је увијек уз своју Цркву и војску. Свим грађанима Вишеграда и Републике Српске честитам овај велики празник и да га у будућности славимо у миру и достојанству“, нагласио је Савић.

У оквиру обиљежавања Видовдана, претходно су освештани темељи за звоник испред храма Светог цара Лазара у Андрићграду.

Кум темеља звоника начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је општина донирала одређена средства за изградњу звоника.

„Очекујемо да ћемо у скорије вријеме са многим донаторима успјети да завршимо звоник. Свим суграђанима и грађанима Републике Српске честитам празник Видовдан, да га прославе у миру и весељу“, навео је Ђуревић.

СРНА