Скупштинска већина повукла Приједлог буџета са дневног реда

14.03.2022.

Скупштинска већина у Вишеграду повукла је данас на скупштинском колегијуму са дневног реда приједлог буџета општине за ову годину, који је требало да буде разматран на сједници локалног парламента у понедјељак, 21. марта.

Из општинске управе Срни је потврђено да ће на овај начин доћи у питање исплата мартовске плате за буџетске кориснике, а прије свега за обданиште „Невен“ и Јавну спортску установу „Дрина“.

Одборник СНСД-а Дарко Андрић рекао је да је повлачење приједлога буџета јако лоше, послије годину и по дана неусвајања буџета и непостојања нормалног рада Скупштине општине.

„Министарство финансија дало је сагласност на приједлог буџета, начелник је то предложио, нашло се на разматрању колегијума и актуелна већина је повукла ту тачку“, истакао је Андрић.

Он је ово оцијенио као катастрофалан потез који продужава агонију у којој се налази Вишеград, што потврђује чињеницу да људи који воде скупштинску већину имају за циљ да у Вишеграду буде што лошије стање како би могли да окриве и власт и начелника општине Младена Ђуровића.

Одборник Народне партије Српске Младенко Тасић рекао је да садашња скупштинска већина не ради у интересу грађана Вишеграда.

„До сада су причали да неко не жели да усвоји буџет, а ми смо доживјели да се та тачка дневног реда повуче са сједнице. Ми ћемо наставити да радимо на томе да приједлог буџета што прије дође на скупштинско одлучивање и да у интересу свих грађана имамо усвојен буџет“, нагласио је Тасић.

Скупштина општине Вишеград 16. фебруара донијела је закључак којим прихвата нацрт буџета општине Вишеград за ову годину, након чега је Министарство финансија Републике Српске дало сагласност на приједлог буџета у износу 11.493.106 КМ.

СРНА