Скуп подршке вјерницима у Црној Гори

29.12.2019.

Велики број грађана окупио се вечерас на Тргу палих бораца у Вишеграду, гдје је одржан миран скуп у знак подршке Србима који бране светиње Српске православне цркве у Црној Гори.

Грађани су прошетали до Храма Светог цара Лазара, гдје је одржан молебан за спас српских светиња.

Свештеник Драган Вукотић рекао је да су вечерас служили акатист Светом Василију Острошком за помоћ и спас српском народу у Црној Гори.

„Сви православни хришћани су згрожени и растужени овим што се дешава, јер се нешто што је вијековима било српско преко ноћи одузима. Дајемо подршку кроз молитву јер је то највеће што можемо да урадимо и Богу најмилије“, навео је Вукотић.

Он је истакао да су молили Светом Василију да помогне српски народ у Црној Гори да истрају у одбрани српских светиња.

Хуманитарац Војкан Крстић рекао је да је порука вечерашњег скупа у Вишеграду да православље нико не смије да дира.

„Желим да се захвалим мојим пријатељима који су са мном дошли из Београда, а ријеч је о пет Бошњака и два Хрвата који су подржали моју вјеру и тиме показали да није природно да зло побиједи добро. Црква је једина која може све нас да окупи“, истакао је Крстић.

Он је нагласио да је дошао тренутак да се сви народи скупе у свим земљама и да одбране оно што су стварали њихови прадједови.

„Позивам све Србе да одемо на границу Црне Горе и да покажемо колико нас има јер се овдје брани и Србија и Република Српска“, додао је Крстић.

Крстић је понудио посао у његовој фирми полицајцу Милоју Шћепановићу из Никшића, који је дао отказ да не би тукао свој народ у Црној Гори.

СРНА