Шездесетеро малишана посјетило манастир у Вардишту

06.10.2023.

Око 60 малишана из обданишта „Невен“ посјетило је манастир Вазнесења Господњег у Вардишту код Вишеграда, гдје су добили корисне и занимљиве информације о православној вјери и духовним светињама.

Монахиња Јефимија рекла је да су заједно са дјецом одржали молитву и да су их упознали са црквом у оквиру манастирског комплекса.

„Дјеца су са пуно пажње слушала оно што смо им рекли. Сви заједно су рецитовали молитву `Оче наш` и ово је лијепо искуство гдје малишане учимо о вјери и традицији“, истакла је монахиња.

Она је нагласила да је потребно да Срби чувају своју духовност и национални идентитет, да развијају добра пријатељства и подижу здраву омладину, односно да најмлађима указују на праве животне вриједности.

Директор обданишта „Невен“ Данка Митровић рекла је да су у оквиру обиљежавања Недеље дјетета, малишани посјетили манастир Вазнесења Господњег и да је у духу доброг традиционалног гостопримства, сестринство манастира угостило дјецу и васпитаче и кроз бесједу и молитву им указало на значај припадности религији.

Она је напоменула да су у реализацији овог излета значајну подршку дали припадници Јединице граничне полиције Вишеград, који су обезбиједили сигуран превоз за малишане.

СРНА