Šezdesetero mališana posjetilo manastir u Vardištu

06.10.2023.

Oko 60 mališana iz obdaništa „Neven“ posjetilo je manastir Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu kod Višegrada, gdje su dobili korisne i zanimljive informacije o pravoslavnoj vjeri i duhovnim svetinjama.

Monahinja Jefimija rekla je da su zajedno sa djecom održali molitvu i da su ih upoznali sa crkvom u okviru manastirskog kompleksa.

„Djeca su sa puno pažnje slušala ono što smo im rekli. Svi zajedno su recitovali molitvu `Oče naš` i ovo je lijepo iskustvo gdje mališane učimo o vjeri i tradiciji“, istakla je monahinja.

Ona je naglasila da je potrebno da Srbi čuvaju svoju duhovnost i nacionalni identitet, da razvijaju dobra prijateljstva i podižu zdravu omladinu, odnosno da najmlađima ukazuju na prave životne vrijednosti.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da su u okviru obilježavanja Nedelje djeteta, mališani posjetili manastir Vaznesenja Gospodnjeg i da je u duhu dobrog tradicionalnog gostoprimstva, sestrinstvo manastira ugostilo djecu i vaspitače i kroz besjedu i molitvu im ukazalo na značaj pripadnosti religiji.

Ona je napomenula da su u realizaciji ovog izleta značajnu podršku dali pripadnici Jedinice granične policije Višegrad, koji su obezbijedili siguran prevoz za mališane.

SRNA