Шеранић похвалио рад и обећао наставак подршке ресорног министарства

14.10.2023.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је данас приликом посјете Дому за лица са инвалидитетом у Вишеграду да су павиљони у добром стању, те похвалио рад запослених у овој установи и обећао наставак подршке ресорног министарства.

Шеранић је навео да је разговарано о адаптацији и реконструкцији павиљона како би се радило на максималној искориштености свих капацитета који су на располагању, а тренутно нису попуњени.

„У претходном периоду финансијским средствима Владе Републике Српске уређено је дјечије игралиште, а у току је измјена котловница како би се побољшало гријање у просторијама Дома“, рекао је Шеранић.

Он је истакао да је отварање павиљона један у којем су смјештене малољетне кориснице новина у систему социјалне заштите Републике Српске.

„Отварање овог павиљона је плански реализовано и праћено од ресорног министарства које ће наставити да пружа подршку овом виду социјалне заштите“, поручио је Шеранић.

Шеранић је нагласио да је ово изузетно тежак посао и захвалио свим стручним радницима за пожртвованост у раду са корисницама, истичући да је то веома значајно за друштво у цјелини.

Помоћник директора Дома за лица са инвалидитетом Перо Крстић захвалио је Шеранићу за данашњу посјету, али и за подршку раду ове установе.

„Имамо континуирану подршку од ресорног министарства које нам максимално излази у сусрет. Ове године имали смо неколико реализованих пројеката као што је адаптација вешераја, купатила у четири павиљона, а у току је реконструкција котловнице“, рекао је Крстић.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић у оквиру посјете Вишеграду посјетио је и Дом здравља.

СРНА