Савременом опремом до унапређења здравствене услуге

28.10.2020.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас са начелником Вишеграда Младеном Ђуревићем о тренутној епидемиолшкој ситуацији у овој локалној заједници и о дигитализацији рендген опреме вишеградског Дома здравља.

Шеранић је рекао да ће савременом опремом у Дому здравља у Вишеграду бити унапријеђена здравствена услуга.

„Разговарали смо и о начину будуће организације Дома здравља у оквиру тренутне епидемиолошке ситуације, који подразумијева унапређење пријемног капацитета амбуланти и остваривање права пацијената у свакој локалној заједници“, истакао је Шеранић.

Он је навео да актуелна епидемиолошка ситуација налаже како приступити мјерама и да се свака држава прилагођава и приступа ситуацији на свој начин.

„Институт за јавно здравље Републике Српске седмично анализира трендове и прати епидемиолошке извјештаје који долазе са терена, односно из домова здравља, те на основу тога предлаже Републичком штабу како треба даље дјеловати“, истакао је Шеранић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да Влада Републике Српске има изузетан однос према овој општини.

„Недавно је Дом здравља од Владе добио 30.000 КМ за савремени рендген апарат, за шта смо веома захвални. Разговарали смо и о помоћи за Центар за социјални рад, јер њихове просторије нису адекватне, а у наредних неколико мјесеци замијенићемо их са просторијама Пореске управе Републике Српске и адекватно их опремити“, нагласио је Ђуревић.

Он је подсјетио да ће, уз помоћ Владе Републике Српске, Дом здравља у Вишеграду ући у пројекат енергетске ефикасности.

„На такав начин, ова установа ће бити додатно опремљена и осавремењена, што ће омогућити боље услове за све запослене и оне којима су потребне услуге Дома здравља“, рекао је Ђуревић.

Директор Дома здравља у Вишеграду Снежана Ђуровић захвалила је министру Шеранићу на данашњој посјети, те додала да Влада Републике Српске и ресорно министарство свестрано помаже свим здравственим установама у Српској.

Састанку су присуствовали и директор Центра за социјални рад Дејан Савић и директор „Хидроелектрана на Дрини“ Недељко Перишић.

СРНА