Састанак о ревизији Акционог плана за кохезију заједнице

15.03.2018.

Мисија ОЕБС-а у БиХ организовала је данас у Вишеграду радни састанак о ревизији Акционог плана за кохезију заједнице, који је усвојила Скупштина општине Вишеград у децембру 2015. године.

Састанку су присуствовали представници вишеградске општине, институција и удружења те локалне заједнице, те невладиних организација, који су изнијели примједбе и сугестије на то како би требао да изгледа нови акциони план за кохезију заједнице.

Шеф Канцеларије ОЕБС-а у Фочи Жељко Вукановић је рекао да се Акциони план за кохезију заједнице спроводи на територији Вишеграда више од двије године, те да је дошло вријеме да се укаже на његове добре стране али и недостатке.

„Главни циљ је да процес ревизије завршимо у року од два мјесеца, да бисмо добили нови, ажуриран и бољи план који би био реалнији за спровођење“, навео је Вукановић, додајући да је исти потребно доставити локалном парламенту на увид и усвајање.

Према његовим ријечима, у плану је реализација регионалног скупа, који ће бити одржан 27. марта у Вишеграду, гдје би општински представници заједно са представницима Мисије ОЕБС-а у БиХ размијенили искуства везана за спровођење Акционог плана за кохезију заједнице.

Координатор ОЕБС-а општине Вишеград на овом пројекту Дејан Крсмановић рекао је да је Вишеград 2015. године као једна од 15 у БиХ ушла у овај пројекат.

Он је навео да су присутни конструктивном дискусијом указали и на недостатке старог плана.

СРНА