Саопштење предузећа „Адриа“

26.09.2019.

Поштовани суграђани,

Дана 23. септембра 2019. године, предсједник ОО СДС Вишеград, господин Мирослав Којић, наступајући испред поменутог општинског одбора политичке странке којој припада, у саопштењу за јавност, објављеном на званичној „фејсбук“ страници „СДС Вишеград“, поставио је питање да ли локални произвођач хљеба и пецива, који се налази на лијевој обали Дрине, користи воду са изворишта, у којима су се, у претходном периоду, појавила одступања од референтних вриједности тешких метала, или не користи.

Сматрамо овакав приступ поменутог господина изузетно тенденциозним, те усмјереним на изазивање панике међу грађанима, као и наношење штете једном од највећих послодаваца у Вишеграду, предузећу „АДРИА“ д.о.о Вишеград.

Иако није било нужно да се осјетимо прозванима, овим путем, каопривредно друштво које је одговорно према друштвеној заједници, имамо потребу да обавијестимо купце и кориснике наших производа о истинитом и потпуном чињеничном стању.

Истичемо да „АДРИА“ д.о.о. Вишеград, у процесу производње свих својих производа, па и хљеба и пецива, користи воду са изворишта „Добрун“ (главни градски водовод), који се налази на десној обали Дрине и у којем није дошло до одступања референтних вриједности тешких метала, нити у претходном периоду, нити тренутно (како то говоре задњи резултати испитивања Института за јавно здравство РепубликеСрпске).

При томе напомињемо, да смо једни од ријетких на нашој регији, носиоци цертификата „ХАЦЦП“ читав низ година, који подразумијева строгу контролу здравствене безбједности хране и свих сировина и састојака од којих се прехрамбени производи које производимо, састоје.

Такође, цјелокупан процес производње, ригидно је контролисан у свакој својој фази. Дакле, наш процес производње, свакодневно је строго контролисан од надлежних служби, како бисмо могли бити носиоци цертификата „ХАЦЦП“, а сходно Закону о безбједности хране Босне и Херцеговине, те свим његовим проведбеним подзаконским прописима.

У смислу свега напријед изложеног, грађане Вишеграда, али и свих других средина у којима пласирамо сопствене производе, обавјештавамо да су наши производи посве здравствено исправни и безбједни за кориштење и да њиховом употребом не може доћи до ризика по здравље људи. Поред тога, наше производе одликује доказани, изузетно висок ниво  квалитета, који потврђују додијељени цертификати референтних институција, као и најважније судије – наши крајњи купци.

С поштовањем,

Колектив „АДРИА“ д.о.о. Вишеград