Саопштење Основне школе „Вук Караџић“

03.04.2020.

Драги ученици и родитељи,

Ушли смо у трећу седмицу наставе на даљину. Пред нама су велики изазови. Ванредна ситуација може бити стресна за све, али заједничким снагама и сложношћу можемо све да превазиђемо.

Заједничким трудом ових дана успјели смо да успоставимо нови начин рада. Свима нам је ово прво искуство и није нимало једноставно. Хвала вам на сарадњи, подршци и разумијевању.

Сви наши наставници ( и они који их мијењају) су успоставили комуникацију са вама и овај вид наставе до сада добро функционише. У сарадњи са Министарством просвјете и културе радимо на даљем осавремењивању наставе и помоћи оним ученицима који немају рачунаре и интернет. Ученицима су на располагању лаптопови како би лакше пратили наставу на даљину. Лаптопови се могу задужити на реверс код секретара школе.

Драга дјецо, молим вас да редовно пратите наставу на даљину и комуницирате са својим наставницима.  Они ће вас редовно обавјештавати о свим новостима које су битне за школу.

Поред учења, битно је да имате времена за одмор и игру. Уколико имате неки проблем који не знате ријешити поред ваших учитеља и наставника, можете се обратити и стручној служби и руководству школе на телефон 058/620-463 и 058/630-491 у периоду од 9,00-12,00 сати. Заједно ћемо смислити и наћи рјешење.

У складу са препорукама Министарства просвјете и културе и Министарства здравља, предузете су све санитарно хигијенске мјере и извршена је  дезинфекција свих школских просторија и дворишта како у централној школи тако и у подручним одјељењима, како би се спријечило ширење вируса.

Планираног прољећног распуста неће бити. Нерадни дани су 17.4.2020. (Велики петак) и 20.4.2020.године (Вакршњи понедјељак).

Напомињем и родитеље који до сада нису пријавили дјецу приспјелу за упис у школу да то могу учинити до 15.4.2020. године позивом на телефон 058/630-491 сваким радним даном у периоду од 9,00-12,00 часова или на e-mail os181skolers.org.

Имамо свакодневну комуникацију са општинским кризним штабом и благовремено ћемо вас о свему обавјештавати.

Са надом да ће и ова ситуација брзо проћи, желим Вам свако добро и да се што прије видимо у нашој школи.

 Директор школе

Момир Радојчић