СА БРАТСКОМ ОПШТИНОМ ОБРЕНОВАЦ ДОГОВОРЕНА БУДУЋА САРАДЊА

11.11.2023.

Делегације братских општина Вишеград и Обреновац договориле су данас да ће заједнички потражити инвеститора који би вратио стари сјај туристичком комплексу на Бикавцу.

„Договор је да већ иза Нове године делегације општина Обреновац и Вишеград разраде детаље и нађу партнера са којим би Бикавцу био враћен сјај из периода прије деведесетих“, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Предсједник општине Обреновац Милош Станојевић сматра да је сарадња ових општина веома добра и да се треба радити више на унапређењу ове, али и сарадње Републике Српске и Србије.

Представник Скупштине града Београда Мирослав Чучковић каже да је посебно значајно што су у посјети Вишеграду на Дан примирја у Првом свјетском рату, јер се тако показује заједништво народа са обје стране Дрине.

„Обреновац је енергетска престоница Србије. Код нас се производи више од половине укупно произведене електричне енергије у држави, а Вишеград је енергетска престоница Републике Српске, те је веома битна размена искустава у односу на ситуацију у тој области на читавом Балкану“, рекао је Чучковић.

Директор Зависног предузећа „Хидроелектране на Дрини“ Недељко Перишић сматра размјену искустава драгоцјеном и нада се да ће у наредном периоду бити још састанака на овом нивоу, те да ће на бази искустава лакше проћи кроз кризу и обезбиједити енергетску стабилност.

Општине Обреновац и Вишеград потписале су повељу о братимљењу прије више од деценију, а у том периоду реализовано је низ заједничких пројеката у различитим областима.