Руски новинари одушевљени потенцијалима Вишеграда

11.10.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић примио је данас новинаре из Русије са којима је разговарао о потенцијалима ове локалне заједнице и могућој сарадњи.
„Вјерујем да ће у наредној туристичкој сезони бити повећан број туриста који долазе из Русије. Новинари су позитивно изненађени оним што Вишеград и Андрићград нуде, тако да ће нашу општину приказати у најбољем свијетлу“, истакао је Ђуревић.

Руски новинар Вјерослав Чарски рекао је да је први пут у Вишеграду и да је одушевљен, јер је роман „На Дрини ћуприја“ Иве Андрића његово омиљено дјело.

„Циљ наше посјете је да упознамо руску јавност о туристичким потенцијалима Републике Српске и Вишеграда“, нагласио је Чарски.

Директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић рекла је да ће ова посјета допринијети још бољој промоцији Вишеграда као туристичке дестинације.

„У наредној години имамо још више могућности да дочекамо руске туристе, јер смо ове године издали туристичку брошуру на руском језику и обогатили садржаје у општини Вишеград“, навела је Тодоровићева.

Руски новинари бораве у Републици Српској у организацији Представништва Републике Српске у Москви.

СРНА