Рукометни камп окупио 40 најбољих рукометаша из Српске

15.07.2019.

У Вишеграду је почео седмодневни рукометни камп који је окупио 40 најбољих мушких и женских рукометаша из Српске, са циљем да унаприједе своје вјештине.

Предсједник Рукометног клуба „Вишеград“ Чедомир Гузина рекао је да се Рукометни савез Републике Српске опредијелио да организује рукометни камп у Вишеграду као потврду свега што су урадили у протеклом периоду.

„Гости су презадовољни условима и потврдили смо да Вишеград има потенцијал да пружи све услове спортским екипама. Дјечаци и дјевојчице који учествују на кампу су 2004. годиште, двије селекције које ће радити на унапређењу својих рукометних вјештина“, истакао је Гузина.

Он је навео да ће у оквиру кампа бити одржано предавање доктора спортске медицине који ће говорити о правилном начину исхране свих спортиста.

Селектор кадетске репрезентације Републике Српске Дејан Василић рекао је да ће бити одигране двије утакмице против јуниора и кадета из Вишеграда и утакмица против јуниорске екипе са Сокоца.

„Презадовољни смо условима које имамо у Вишеграду и гостољубивошћу домаћина, смјештај је веома добар, имамо дворану на располагању, све је на врхунском нивоу и веома смо задовољни“, истакао је Василић.

Предсједник Надзорног одбора Рукометног савеза Републике Српске Дарко Савић изразио је захвалност за пријем овог кампа у Вишеград.

„Рукометни савез је промијенио мјесто одржавања кампа који је годинама организован у Требињу. Сматрам да је камп у Вишеграду оправдао наша очекивања и надам се да ће постати традиционалан“, додао је Савић.

Према његовим ријечима, након кампа би требало да буде формирана база од 20 играча и играчица који ће још више напредовати у будућности.

Ивана Бобић из Рукометног клуба „Борац“ из Бањалуке рекла је да рукомет тренира пет година.

„Много ми значи позив на овај камп и надам се да ћу научити нешто ново. У Вишеграду нам је лијепо, први пут сам овдје, град је диван, а и смјештај је веома добар“, навела је Бобићева.

Дарио Ђенадија из Козарске Дубице задовољан је пријемом у Вишеграду.

„Веома ми се свиђа боравак у Вишеграду, атмосфера је одлична, тренинзи су добри, као и смјештај. Очекујем да ћу се забавити, упознати нове другове и остварити добре резултате. Планирам и даље да се бавим рукометом и остварујем зацртане циљеве“, истакао је Ђенадија.

Марио Ћулум из Бањалуке очекује да ће на кампу стећи нове пријатеље и научити више о рукомету.

Рукометни камп биће завршен у недјељу, 21. јула, а организује се под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Рукометног савеза Српске, општине Вишеград и Хидроелектране Вишеград.

СРНА