Ријешити проблем паса луталица

18.02.2022.

Форум за безбједност општине Вишеград донио је закључак да се ријеши проблем паса луталица, како би била већа безбједност дјеце и грађана.

Начелник општинског Одјељења за инспекцијске послове Милица Станчић рекла је да је на састанку договорено да се настави ангажовање комуналног предузећа из Источног Сарајева за збрињавање паса луталаца.

Станчићева је навела да је на састанку договорено да представници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске заједно са предсједником Кинолошког удружења Томиславом Павловићем сагледају још неке могућности рјешавања овог проблема, а све са циљем смањења броја паса луталица у граду.

Она је напоменула да је на Форуму разговарано и о заштити од буке из угоститељских објеката, те контроли кретања пловила по ријеци Дрини.

„За контролу и мјерење буке из угоститељских објеката ангажоваће се републички еколошки инспектор, уз асистенцију припадника МУП-а. Договорено је и да се донесе правилник о буци, којим би се одредиле зоне, и у зависности од њих и дозвољена јачина буке“, нагласила је Станчићева.

Она је навела да ће се организовати акције контроле регистрације пловних објеката на ријеци Дрини, које ће предузимати републички саобраћајни инспектор у сарадњи са МУП-ом Српске и Граничном полицијом.

Састанку Форума за безбједност општине Вишеград присуствовали су представници општине, МУП-а, Граничне полиције и Одјељења за инспекцијске послове.

СРНА