Резултат доброг рада у општини су нови пројекти Владе Српске

22.05.2023.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саво Минић данас је током посјете Вишеграду истакао да ресорно министарство и Влада Српске виде огроман капацитет у овој општини и желе помоћи у свим пројектима, те нагласио да су резултат доброг рада у тој локалној заједници и нови пројекти Владе.

„Према захтјеву општине Вишеград, Влада Српске је одобрила средства за санацију моста у Добруну ради путне инфраструктуре и фабрике која ту постоји, након чега ће бити реконструкција моста“, рекао је новинарима Минић, који је боравио у посјети општини Вишеград, након чега је заједно са начелником Младеном Ђуревићем посјетио предузеће „Златар шпед“.

Минић је истакао да ће фабрика „Златар шпед“ повећати конзумацију и прераду црног бора, што је битно за Шумско газдинство „Панос“ и његово даље пословање.

„Фирма коју смо посјетили има око 30 запослених, има промет око три милиона КМ и око 85 одсто је извоз. То утиче на све позитивне консеквенце када је ријеч о Републици Српској“, навео је Минић.

Минић је рекао да је обишао општину и све што је битно, похваливши рад менаџмента и начелника.

Ђуревић је рекао да је фирма „Златар шпед“ позитиван примјер тога како се заједничким снагама, у сарадњи са Владом Републике Српске и општином, може кренути у рад.

„Општина Вишеград је увијек отворених врата за предузетнике. Ово је и позив свима који желе да свој капитал уложе у Вишеград јер смо показали да можемо заједно и да општина кроз помоћ инфраструктуре даје позитиван примјер људима који желе да покрену производњу“, навео је Ђуревић.

Он је навео да је са Минићем, који је у другој радној посјети општини Вишеград, разговарано и о уређењу корита ријеке Рзав.

„У сарадњи са `Водама Српске` потписали смо уговор о заједничком финансирању главног пројекта да сва критична мјеста гдје се Рзав излива буду предвиђена за санацију“, истакао је Ђуревић.

Власник фирме „Златар шпед“ Данко Пушичић захвалио је за посјету Минићу, као и Ђуревићу, те нагласио да је сарадња „Шума Републике Српске“ и општине врло коректна.

„Разговарали смо и о будућим корацима и превазилажењу проблема, пласмана црног бора. Фирма је основана 2016. године захваљујући разумијевању Општинске управе, успјели смо у пројекту и захваљујући Заводу за запошљавању добили смо субвенције које су помогле да опстанемо, а сви радници су са подручја општине Вишеград“, рекао је Пушичић.

СРНА