Реконструисани сеоски мостови

06.12.2019.

Реконструисани су сеоски мостови у вишеградским мјесним заједницама Клашник, Добрун, Вардиште и Дринско, за шта је општина Вишеград издвојила око 30.000 КМ.

Начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић рекао је да су се мјештани у претходном периоду обраћали за санацију мостова, те је општина припремила потребну процедуру и мостови су санирани.

„За наредни период припремамо одговарајућу пројектну документацију за санацију мостова који су веће инвестиционе вриједности“, навео је Ђукановић.

Новак Савић, власник предузећа „Оморика“ које је извођач радова, рекао је да су на мостовима у Вардишту рађене ограде, док су на осталим мостовима урађене бетонско-армиране конструкције, које су дугорочније рјешење.

Савић је истакао да је санација мостова за мјесне заједнице од великог значаја, јер је било ријечи о мостовима са дрвеном конструкцијом, старијим од 50 година.

Михајло Андрић, мјештанин из села Велетово, које припада Мјесној заједници Добрун, рекао је да сваки мост има велику вриједност јер је производ унутрашње човјекове потребе и љубави да споји некога или нешто.

„Мостови спајају обале и људе, олакшавају проток робе. Сваки мост, поготово у овом случају, значи како за сваког мјештанина, тако и за оне који ту долазе“, истакао је Андрић.

СРНА