Реализовано 44 одсто буџета

30.09.2019.

Одборници Скупштине општине Вишеград усвојили су данас извјештај о извршењу буџета оштине за првих шест мјесеци ове године у износу од 4.122.253 КМ или 44 одсто односу на план.
Начелник одјељења за финансије Његош Танасковић рекао је да је за првох шест мјесеци прикупљено 1.911.000 КМ или 46 одсто у односу на план, непореских прихода 1.954.000 КМ или 41 одсто односу на план.

Према његовим ријечима разлику остварених буџестких средстава чине трансфери, грантови и примици за нефинансијску имовину.

Он је истакао да су буџестки издаци остварени у износу од 4.140.643 КМ или 44.11 одсто у односу на план.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је усвојен приједлог одлуке ревизије регулационог плана Центар, што је важан документ за ужи дио града.

„Усвојен је план зимског одржавања локалних путева улица и јавних површина за 2019/2020 годину. Имали смо информације о раду основне и средње школе, а именовани је и вршилац дужности начелника одјељења опште управе Горан Кујунџић“, истакао је Ђуревић.

Шеф клуба одборника СНСД Дарко Андрић рекао је да су у извјештању о извршењу буџета могао видјети пресјек стања онога што је урађено до сада.

„Имали смо извјешатј о раду предшколске установе, што је још једна потврда о стимулисању наталитета у општини Вишеград. Усвојен је извјештај о раду представника општине у Скупштини Андрићграда гдје се види колико је одржано сједница и шта се све усвојило“, истакао је Андрић.