Размотрене могућности сарадње са Јапаном

17.09.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са делегацијом привредника из Јапана о могућностима сарадње ове локалне заједнице са Јапаном.

Привредну делегацију Јапана предводио је директор „ЈИМ групације“ Токихиро Икедана и амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан.

Према ријечима Младена Ђуревића, захваљујући амбасадору БиХ у Јапану ова локална заједница и њени туристички потенцијали су добро промовисани и до сада, али данашња посјета је веома значајна.

„Велика је част да је ова висока делегација у оквиру посјете БиХ за свој боравак одабрала и Вишеград, а податак да ће се вишеградска ћуприја наћи као један од симбола промотивног филма о нашој земљи довољно говори о импресијама које носе из нашег града“, казао је Ђуревић.

Он је истакао да је са делегацијом Јапана разговарано је о унапређењу сарадње не само у области туризма већ и другим гранама привреде.

„Након Јахорине, Сокоца и Рогатице делегација привредника јуче у поподневним часовима допутовала је у Вишеград и одушевљени су оним што су видјели“, рекао је амбасадор БиХ у Јапану Синиша Берјан.

Он је напоменуо да посебне утиске носе о људима овог краја и њиховој гостољубивости.

„Један од чланова ове делегације је и туристички промотер који ће забиљежити све туристичке потенцијале Републике Српске и БиХ, па ће се тај материјал користити за промоцију Српске и БиХ“, прецизирао је Берјан.

Он је нагласио да је група јапанских привредника заинтересована да сагледа могућности за инвестирање у различите секторе у Српској и БиХ, те ће те информације са овог подручја пренијети својим пословним контактима у Јапану.

Бизнисмен Токихиро Икеда захвалио је за гостопримство у име делегације из Јапана и изразио радост због будуће сарадње коју ће имати са овом локалном заједницом.

„Ваше могућности су велике, историја импресивна, људи гостољубиви, а кухиња као и кафа фантастични“, рекао је Икеда.

„ЈИМ групација“, на чијем челу је Икеда, основана је 1997. године и посвећена је унапређивању постојећих и развоју нових предузећа, водећи рачуна да притом увијек остане синхронизована са друштвеним промјенама. Сједиште јој је у Цукуби у префектури Ибараки у Јапану.

СРНА