Разматрано извршење буџета за прва три мјесеца

08.06.2023.

Одборници Скупштине општине Вишеград разматрали су данас информацију о извршењу буџета за прва три мјесеца, према којем приходи и примици износе 2.571.605 КМ, а расходи и издаци 2.338.775 КМ.
Начелник општинског Одјељења за финансије Милан Јакшић рекао је да су приходи остварени на задовољавајућем нивоу, али да су порески приходи због прихода од ПДВ-а знатно мањи у односу на план.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да су одборници усвојили измјене одлуке о оснивању Акционарског друштва Комуналног предузећа „Комуналац“ Вишеград.

Он је навео да је донесена и одлука да се нераспоређена добит из ранијег периода, исказана у финансијским извјештајима „Комуналца“ за 2022. годину у износу од 162.617 КМ, распореди за покриће губитка овог предузећа у тој години и у друге намјене прописане законом.

„Одборници су усвојили закључак о стављању ван снаге Приједлог комуналног предузећа `Комуналац` за проширење Градског гробља у Косову Пољу, уз образложење да је због неповољне конституције терена и растреситог тла утврђено да није могуће добити већи простор за нова гробна мјеста“, рекао је Ђуревић.

Скупштина општине је с тим у вези донијела одлуку о затварању тог гробља, али постоји могућност укопа у постојећа гробна мјеста.

Одборници су донијели и одлуку о додјели на кориштење пословног простора Општинској организацији Црвеног крста у Улици цара Лазара у приземљу стамбено-пословног објекта, изнад зграде некадашње општине.

СРНА