Радио Вишеград обиљежио крсну славу – Благовијести

07.04.2023.

Радио Вишеград прославио је данас крсну славу Благовијести, а вршилац дужности директора ове медијске куће Бранка Марковић истакла је да ће заједно са колегама новинарима тежити испуњавању основних карактеристика на којима се заснива политика ове радио станице, а то су поузданост, брзина и тачност у пласирању информација.

„Уз подршку општине Вишеград у плану је набавка нове опреме како би се омогућио бољи сигнал, а у плану нам је и нова програмска шема за коју не сумњамо да ће наићи на добар одјек међу слушаоцима“, рекла је Марковићева.

Она је додала да је однедавно у функцији и званични сајт Радио Вишеграда за који влада велика заинтересованост клијената ради рекламирања путем овог медија.

Крсну славу запосленима честитао је и начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који им је пожелио да наставе са добрим радом, истичући да ће им Општинска управа у томе пружити потребну подршку.

„Радио је од великог значаја и за општину, али првенствено за слушаоце који путем таласа Радио Вишеграда на вријеме добијају све потребне информације“, рекао је Ђуревић.

Новинар Милица Кусмук рекла је да новинари Радио Вишеграда из дана у дан већ три деценије оправдавају добро познату истину да је ово најбржији медиј.

„Колеге су стално на терену, пратимо све актуелне догађаје са подручја наше општине о чему свједочи и чињеница да се у току деветочасовног програма емитује три, четири, па некада и пет тонских прилога, те у просјеку десетак вијести само са подручја ове локалне заједнице. О томе свједоче и наш сајт, те друштвене мреже на којима имамо све више пратилаца“, истакла је Кусмукова.

Чин ломљења славског колача са директором ове медијске куће и запосленима обавио је свештеник Средоје Андрић који је честитао славу колективу Радио Вишеграда са жељом да својим слушаоцима преносе благе вијести.

Обиљежавању крсне славе присуствовали су дописиници Радио-телевизије Републике Српске, Новинске агенције Републике Српске – СРНА и БН телевизије, те предсједник Скупштине општине Вишеград Српко Баранац, савјетник начелника општине Марко Никитовић и чланови Надзорног одбора овог предузећа.

Радио Вишеград почео је са радом у априлу 1992. године и тренутно има деветоро запослених који стварају сопствени деветочасовни програм.

СРНА