Пуштен у рад реконструисани гранични прелаз Вардиште

22.06.2020.

Реновирани гранични прелаз Вардиште између БиХ и Србије од данас је поново у функцији након реконструкције за коју је издвојено 830.000 КМ.

Вођа тима на граничном прелазу Вардиште Мухамед Шишић рекао је да је реконструкција подразумијевала изградњу надстрешнице, постављање контејнера за запослене на царини и у граничној полицији и трећу реверзибилну траку да би била смањена гужва на прелазу.

„Добили смо инфраструктуру, нови кров, нове контејнере, опрему, додатну траку у случају појачане фреквенције саобраћаја. Олакшаће пуно полицајцима и путницима који долазе у БиХ“, навео је Шишић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да су током љета на прелазу биле велике гужве и да је ово био велики проблем не само за Вишеград, већ и за све путнике.

„Великим напорима Управе за индиректно опорезивање БиХ и општине Вишеград гранични прелаз је саниран и реконструисан, што ће убрзати превоз људи и робе у оба правца. То ће привући и већи број туриста, који су претходних година мање долазили, а неки су се и враћали када угледају велике колоне аутомобила, те због тога нису долазили у Вишеград“, истакао је Ђуревић.

Средства за реконструкцију обезбиједила је Управа за индиректно опорезивање БиХ.

СРНА