Пронађена 42 мигранта, међу којима је 11 дјеце

09.03.2018.

На подручју општине Вишеград данас су пронађена 42 мигранта, међу којима је 11 дјеце, рекао је Срни командир Јединице Граничне полиције Вишеград Зоран Ступић.

„У јутарњим сатима на подручју града пронађено је 17 миграната, који су илегално прешли границу на још неутврђеном мјесту. Након тога смо у насељу Вардиште открили групу миграната у којој је било 11 дјеце, седам жена и седам мушкараца“, навео је Супић.

Он је додао да су мигранти доведени у сједиште Јединице Граничне полиције Вишеград, гдје су предузете мјере прописане законом.

„Узели смо од њих податке и у договору са Службом за послове са странцима организовали њихов боравак, док не стигну возила Међународне организације за миграције, која ће их превести у азилантски центар у близини Трнова“, рекао је Ступић.

Он је навео да су за мигранте обезбиједили топле просторије, храну и деке.

Ступић је рекао да је број миграната у посљедње вријеме повећан због чињенице да су околне земље затвориле границе различитим врстама мјера.

„Мигранти су тако кренули према преосталој земљи у коју могу да уђу, а то је БиХ. Наша процјена је да би број миграната могао бити повећан у наредном периоду, односно доласком љепшег времена“, додао је Ступић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић са делегацијом посјетио је мигранте и уручио им скромну помоћ.

„Морамо показати да мислимо о свима који дођу у наш град, а посебно на млађу популацију, јер је међу мигрантима велики број дјеце. Изразили су нам захвалност за бригу и помоћ коју смо уручили“, додао је Ђуревић.

СРНА