Промовисана књига „Приче из лијевог џепа“

19.10.2017.

У Дому културе Вишеград промовисана је књига „Приче из лијевог џепа“, аутора Драгице Грбић.

„До сад сам објављивала поезију, сад објављујем прозу. Тематика је везана за ратно и послијератно вријеме. Ћуприја је посебно инспиративна за мене, она повезује моја два завичаја Крајину и Вишеград“, рекла је Грбићева.

Она је истакла да је вишеградска ћуприја уткана у њена осјећања, те да сваки дан пређе преко ње и да никад није довољне те љепоте јер се увијек открије нешто ново.

Грбићева је додала да је за књигу добила специјалну награду за љепоту приповиједања од Књижевног клуба „Мала птица“ из Београда.

Предсједник Друштва библиотекара Републике Српске Стојка Мијатовић рекла је да аутор својим пјесмама и причама приближава читаоца есејистичким размишљањима већ неколико деценија, плијени пажњу критике и читалаца гдје се у покретачкој енергији стварања посвећује завичају, причама о младости.

„Њена књига је празник за читаоце и споменик књижевности за вјечност. Читајући приче и пјесме опчињена сам њеном моралном снагом јер гдје год је кренула иза себе оставља траг и жељу да приреди незаборавно вече богатством вриједности упакованих у скромност“, истакла је Мијатовићева.

СРНА