Промовисана књига „Досањано небо“

30.01.2020.

У Дому културе Вишеград вечерас је промовисана књига „Досањано небо“, чији је аутор Љутомир Рундић.

„Књига има 107 истинитих прича у два дијела из летачког и војничког живота. Ја сам био летач у војсци 30 година и пожелио сам да своје пријатеље сачувам од заборава. У књизи има 1008 крштених имена које сам сачувао у причама“, додао је Рундић.

Он је истакао да је велики дио прича из летачког живота, дешавања у ваздуху и авиону, а има шаљивих и љубавних прича.

„Трудио сам се да сви људи који су нешто значили у мом животу буду овјековјечени, да остану забиљежени у књизи, јер све што није написано, заборавља се“, напоменуо је Рундић.

Књижевник Божидар Шкобић рекао је да га је у књизи одушевила истина и да му је част што има прилику да упозна овог аутора.

„Мене импресионира истина, једноставност ријечи и рјечник који није оптерећен. Све је уобичајено као да вам је неко близак писао, све је читко написано“, додао је Шкобић.

Љутомир Рундић рођен је 1. јануара 1959. године на Сокоцу. Живи у Лозници. По професији је инструктор навигатор – летач. Добитник је више награда за свој књижевни рад.

Од 2013. године Рундић је члан Удружења књижевника Косова и Метохије и Удружења књижевника Србије. Оснивач је и предсједник клуба писаца „Вуково перо“ из Лознице.

СРНА