Промоција потенцијала и на Сајму у Београду

03.02.2020.

Општина Вишеград и општинска Туристичка организација од 20. до 23. фебруара учествоваће на 42. Међународном сајму туризма у Београду, а акценат ће бити на представљању бање „Вилина влас“, рекла је Срни директор ове организације Оливера Тодоровић.

Она је истакла да ће Вишеград на овогодишњем Сајму туризма потенцирати здравствени туризам и проширење те туристичке понуде.

„Вишеградска бања биће центар одакле ћемо кренути новим стазама здравља у прелијепу природу која окружује Вишеград. Она је и један вид ваздушне бање, тако да ћемо на том локалитету направити кохезију два вида туризма, а туристи ће моћи да уживају у природним љепотама“, рекла је Тодоровићева.

Помоћник директора Вишеградске бање „Вилина влас“ Младен Кнежевић истакао је да је циљ представити посјетиоцима Сајма све благодети које нуди ова бања.

„Ту су термална вода и њена љековита својства. Желимо да представимо и турска купатила која имају дугу традицију и затворени базен који је јако посјећен“, навео је Кнежевић.

Начелник општине Младен Ђуревић рекао је да Туристичка организација Вишеград има чиме да се похвали и да ће јој општинске власти пружити подршку.

„Вјерујем да ће и ове године велики број туриста посјетити нашу општину, много тога је урађено, а у плану је доста нових пројеката. Очекујем да ће сви који посјете нашу општину бити задовољни и понијети најбоље утиске“, рекао је Ђуревић.

Он је истакао да је изградњом Андрићграда Вишеград постао незаобилазна дестинација у свијету.

СРНА