Промоција одбојке у градовима Српске

17.10.2019.

Делегација Одбојкашког савеза Србије посјетиће четири центра у Републици Српској гдје ће промовисати одбојку, уз представљање пехара Европског првенства, рекла је директор женских млађих селекција овог савеза Биљана Михаиловић.
Михаиловићева је у Вишеграду присуствовала тестирању 20 перспективних одбојкашица које наступају за клубове из Горњодринске регије, у организацији Одбојкашког савеза Републике Српске и уз помоћ Одбојкашког савеза Србије.

На тестирању, осим вишеградских, учествовале су одбојкашице из Фоче, Рогатице, Чајнича и Рудог.

Делегација ће, након Вишеграда, посјетити Соколац, Гацко и Требиње.

На тестирању на Сокоцу присуствоваће чланови одбојкашких клубова са Пала, Хан Пијеска, Источно Сарајева и Власенице. У Гацку ће бити тестирани одбојкаши из Невесиња и Билеће, док ће Требињу бити одбојкаши из Љубиња и Берковића.

„Овдје смо да подијелимо искуства и да почнемо сарадњу омладинских категорија два савеза“, истакла је Михаиловићева.

Селектор женске пионирске репрезентације Србије Немања Зекић рекао је да су стекли увид у знања и начин рада одбојкашица.

„Ово је прво тестирање у Републици Српској, желимо да направимо паралелу са другим одбојкашицама“, истакао је Зекић.

Предсједник Одбојкашког клуба „ХЕ на Дрини“ Владимир Гладанац рекао је да се тестирањем, које је обављено у Спортској дворани у Вишеграду, провјеравају физичке способности одбојкашица.

„Част нам је да смо угостили представнике Одбојкашког савеза Србије који су овом приликом донијели побједнички пехар са Европског првенства“, додао је Гладанац.

Спортски директор Одбојкашког клуба „Хе на Дрини“ Раде Баралић рекао је да ће након тестирања бити направљени картони за ове одбојкашице, који ће бити у Савезу као мјерила за селектовање репрезентације Републике Српске, односно БиХ.

СРНА