Пројектом „Доситеј“ до ефикасног система образовања

23.12.2018.

Учитељици Основне школе „Вук Караџић“ из Вишеграда Тањи Лугоњи уручен је лаптоп у оквиру пројекта „Доситеј“, који реализује Министарство просвјете и културе Републике Српске ради увођења савремених технологија у наставни процес.

Лугоња каже да ће лаптоп користити у наставном процесу како би дјеца уз савремене технологије што боље савладала градиво.

Она је навела да рачунари у настави помажу просвјетним радницима да дјеци представе различите садржаје на другачији, занимљивији начин.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Момир Радојчић рекао је да је ресорно министарство пројекат опремања школа рачунарима започело како би се настава изводила на модеран начин, уз подизање информатичке писмености ученика.

„Изузетно смо почаствовани што је учитељица из Вишеграда награђена међу 10 наставника из Републике Српске. Ова награда је важна јер ће повећати заинтересованост ученика за градиво и подизање информатичке писмености ученика“, истакао је Радојчић.

Влада Републике Српске је 2012. године започела реализацију програма „Доситеј“, чији је крајњи циљ да свако дијете у Српској има свој рачунар у наставном процесу.

СРНА