Продаја непокретности у својини општине с циљем запошљавања

27.04.2017.

Вишеградска Скупштина усвојила је приједлог одлуке о продаји непокретности у својини општине с циљем отварања нових радних мјеста.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић оцијенио је сједницу Скупштине општине као успјешну и похвалио одлуке које се односе на продају непокретности у својини општине Вишеград ради нових запошљавања.

Наводећи да су одборници на сједници указали и на дугогодишњи проблем недостатка санитетског возила, Ђуревић је рекао да ће општина издвојити 75.000 КМ за куповину санитетског возила у овој години.

Ђуревић је похвалио рад Туристичке организације Вишеград и навео да је завршена јавна набавка за 15 туристичких кућица које ће за све продавце сувенира бити постављене на Тргу палих бораца и у улици Друге подрињске бригаде.

„Општина је у сарадњи са туристичком организацијом запослила четири дјевојке које обављају послове туристичког информатора и помажу у раду Туристичке организације. Планирамо да поставимо и инфо-табле да би туристи видјели све туристичке атракције у Вишеграду“, додао је Ђуревић.

На сједници је усвојен Приједлог статута општине Вишеград, а разматрани су и извјештаји о пословању у прошлој години јавних предузећа и установа чији је оснивач општина.

Подршку нису добила предузећа „Радио Вишеград“, Јавна здравствена установа „Апотека“, Јавна спортска установа „Дрина“, Дом здравља, Туристичка организација општине Вишеград, Јавна установа Рехабилитациони центар „Вилина влас“, Јавна установа за предшколско васпитање и образовање „Невен“, као и Јавно предузеће „Комуналац“.

СРНА