Приводе се радови крају на изградњи зграде за социјалне категорије

24.04.2020.

Изградња 40 станова у насељу Калате у општини Вишеград за социјално угрожене и расељене особе биће завршена најкасније за два мјесеца, рекао је шеф градилишта Драган Плавшић.

Плавшић је у име извођача радова предузећа „Јокић инвест“ Зворник рекао да су стамбене јединице различите структуре, од гарсонијере до трособног стана, да зграда посједује лифт и централно гријање, а тренутно се ради паркинг и уређује простор око грађевине.

„На градилишту је тренутно 40 радника, што је довољно да се радови заврше“, додао је Плавшић.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Александар Ђукановић истакао је да ће на овај начин бити збринута лица из колективног центра у Незуцима и лица која имају право на алтернативни смјештај.

„Очекује се да ће до јесени зграда бити усељена, а станови ће бити додијељени у складу са актима које је Скупштина општине донијела“, додао је Ђукановић.

Донаторска средства за изградњу овог стамбеног објекта обезбиједило је Министарство за избјегла и расељена лица Републике Српске у сарадњи са Министарством за људска права и избјеглице БиХ и Фондом за повратак, док је општина Вишеград обезбиједила земљиште, пројектну документацију, неопходне дозволе и прикључке на инфраструктуру.

СРНА