Приредба првог дана школе за 68 првачића

01.09.2023.

Традиционалном приредбом данас је озваничен почетак школске године за 68 првачића Основне школе „Вук Караџић“ у Вишеграду, изјавио је Срни директор ове школе Момир Радојчић.
Директор школе Момир Радојчић рекао је да су у централној школи уписана три одјељења, једно одјељење у Копачима и два ученика у подручним одјељењима.

„У централну школу уписана су 62 првачића, пет у подручну школу Копачи и један ђак првак у подручно одјељење Поткозара. Извршили смо све неопходне припреме како би настава текла у најбољем реду. Имамо потребан наставни кадар стручно заступљен“, истакао је Радојчић.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић пожелио је успјех првачићима уз поруку да је ђачко доба вријеме када уче прва слова и бројеве и са радошћу их уписују у школске свеске.

„Ваши учитељи и родитељи помоћи ће вам да стекнете нова знања и да будете добри људи. Полазак у школу памтићете цијели живот као чаробни почетак новог дружења и лијепих тренутака из школских клупа, али и учења и нових знања. Желим да будете вриједни и марљиви“, рекао је Ђуревић, обраћајући се дјеци.

Он је нагласио да ће општина заједно са школом да настави на унапређењу сигурности и безбједности, али и обезбјеђивању што бољих услова за боравак у школи.

У Основној школи „Вук Караџић“ има 628 ученика.

СРНА