Прикупљено 60 доза драгоцјене течности

21.04.2018.

У Вишеграду је данас организована акција добровољног даривања крви у којој је прикупљено 60 доза ове драгоцјене течности.

Акцији, коју су организовали Друштво добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ и Савез добровољних давалаца крви Републике Српске, одазвало се десетак друштава из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

Предсједник Друштва „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да је презадовољан одзивом давалаца, те истакао да је ово традиционална акција која ће трајати до 14. јуна када се обиљежава Дан добровољних давалаца крви.

Он каже да је ово акција која је организована под покровитељством општине Вишеград, те је изразио захвалност начелнику за исказану помоћ.

Предсједник Савеза добровољних давалаца крви Републике Српске Миро Анђелић рекао је да је ова акција посвећена Свјетском дану давалаца крви.

Начелник Службе трансфузијске медицине Универзитетске болнице у Фочи Сенка Милић оцијенила је да је акција била успјешна.

Добровољни давалац крви из Ужица Саво Тимотијевић рекао је да је до сада 50 пута дао крв.

„Дошли смо из Ужица, хуманост и дружење су веома битни. Препоручујем свима који су у могућности да дарују крв“, напоменуо је Тимотијевић.

СРНА