Пријем за успјешне учеснике са МОСИ

11.07.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за вишеградске спортисте који су освојили медаље на 56. Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ на Сокоцу.

„Општина је, као и увијек до сада, подржала наше спортисте, труд се исплатио, четири медаље су дошле у Вишеград, а вјерујем да ће на сљедећим Играма бити још више спортиста и медаља“, рекао је Ђуревић.

Он је напоменуо да општина Вишеград издваја значајна средства за спорт и рад спортских установа.

„Наставићемо са тим темпом, јер свако улагање у младе суграђане испадне на крају онако како треба“, навео је Ђуревић.

Тренер вишеградских одбојкашица Јово Сарић истакао је да су ово биле успјешне МОСИ и да је направљен добар резултат.

„Све играчице су добровољно изразиле жељу да учествују на Играма, да се друже и направе добар резултат. Сваки резултат који се направи је плод дугогодишњег континуираног рада, да би се такав резултат направио неопходна је подршка, а њу увијек имамо од општине Вишеград и њеног начелника, као и спонзора и трудимо се да то оправдамо“, рекао је Сарић.

Члан женске карате екипе „Дрина“ из Вишеграда Гала Пајовић истакла је да су ово биле веома успјешне МОСИ за вишеградске каратисткиње и да су освојене три медаље.

„Освојили смо три медаље – злато, сребро и бронзу, а у генералном пласману заузеле смо треће мјесто. Овим путем захвалила бих се начелнику општине Вишеград на подршци и била је част представљати наш град на Играма“, навела је Пајовићева.

Одбојкашица Ана Николић захвалила се начелнику Ђуревићу на данашњем пријему.

„Жао ми је што нисмо успјели да побиједимо екипу из Фоче у полуфиналној утакмици, али сматрам да смо остварили добар резултат донијевши медаљу у наш град послије дуго година. Имали смо и екипу која је играла одбојку на пијеску, а иако нисмо имали адекватне терене за припрему, остварили смо добар резултат на крају заузевши пето мјесто“, рекла је Николићева.

На недавно завршеним МОСИ играма на Сокоцу учествовало је 75 спортиста из Вишеграда и освојене су четири медаље.