Пријем за успјешне ученике

04.06.2021.

У Средњошколском центру „Иво Андрић“ у Вишеграду данас је одржан пријем за ученике који су се током школске 2020/2021. године истакли одличним успјесима и добрим резултатима на такмичењима из разних области.

Ученицима који су остварили завидне резултате током претходне школске године директор школе Дивна Васић уручила је пригодне поклоне.

Она је истакла да је 89 ученика завршило четворогодишње школовање у овој образовној установи.

„Ове године, због епидемиолошке ситуације, а на основу одлуке Министарства просвјете и културем неће бити одржане свечане матурске вечери. Наши матуранти су се на крају године окупили и на себи својствен начин обиљежили крај средњошколског образовања“, рекла је Васићева.

Према њеним ријечима, први уписни рок нових генерација почиње у понедјељак, 14. јуна, а по плану и програму будући средњошколци могу да бирају између смјерова гимназија, пословни информатичар, царински техничар и мехатроника.

Матурант вишеградске гимназије Марија Ђурђевић током школовања истакла се као вуковац у својој генерацији.

„Током школовања била сам члан бројних секција и учествовала сам на ваннаставним активностима“, рекла је Ђурђевићева, која након завршеног средњошколског образовања планира да упише Информатички факултет у Новом Саду.

Ученик трећег разреда Економске школе Петар Марковић учесник је на такмичењима из физике иако, навео је, тај предмет није у школском програму његове школе.

„Учествовао сам на регионалном такмичењу из физике и спремао сам се самостално уз помоћ професора Маје Мотике, а иначе сам и члан секције из овог предмета“, истакао је Марковић.

Планирано је да се у наредну школску годину упишу 82 средњошколца.

СРНА