Пријем за успјешне спортисте са МОСИ

28.07.2022.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је данас пријем за вишеградске спортисте који су освојили медаље на Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ у Новој Вароши, а 16 најбољих и два тренера награђени су пригодном новчаном наградом.

Ђуревић је навео да су пратили рад спортита и да су наградили њихов успјех, те захвалио свим учесницима јер су били најбољи амбасадори Вишеграда.

Ђуревић је навео да је општина кроз буџет предвидјела средства за помоћ одласку спортиста на игре, а да је помогла „Хидроелектрана Вишеград“.

Члан организационог одбора Миљан Бабић рекао је да је око 70 спортиста у девет спортских дисциплина учествовало на МОСИ-ју.

„Задовољни смо наступом спортиста и желим да захвалим начелнику за пријем оних који су освојили медаље“, истакао је Бабић.

Тренер вишеградских одбојкашица, које су освојиле двије бронзане медаље, Јово Сарић рекао је да је велико задовољство са младом екипом отићи на МОСИ.

„Најбитније је да постоји жеља, а да је склад у екипи присутан. Велики импулс нам је дала капитен Сара Глибић која има много веће искуство. Ово је једна велика круна за све“, нагласио је Сарић.

Чланови Карате клуба „Дрина“ освојили су златну медаљу екипно и појединачно.

На 57. МОСИ учестовало је више од 2.000 спортиста из 31 општине из Србије, Црне Горе, Републике Српске и ФБиХ, а наредни домаћин ове манифестације је Колашин у Црној Гори.