Пријем за учеснике МОСИ-ја

12.07.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за спортисте који су учествовали на 58. Међуопштинским спортским играма /МОСИ/ у у Колашину у Црној Гори и том приликом им додијелио пригодне поклоне.
Вишеградски спортисти учествовали су у седам спортских дисциплина – малом фудбалу, кошарци, одбојци, каратеу, стоном тенису, планинарењу и одбојци на пијеску – злато су освојили каратисти, сребро планинари а бронзу одбојкашице.

Ђуревић је спортистима честитао на постигнутим резултатима и подсјетио да ће Вишеград бити домаћин јубиларних 60. МОСИ 2025. године.

„То радује све суграђане, посебно вишеградске спортисте јер ће имати прилику да се такмиче пред домаћом публиком, што представља велику част. Наша општина посједује комплетну спортску инфраструктуру, довољан број спортских објеката и терена за одржавање такмичења“, навео је Ђуревић.

Он је истакао да у финансијском и организационом смислу очекују подршку Владе Републике Српске, јер, како каже, овај спортски догађај није само промоција Вишеграда, него и читаве Републике Српске.

Каратиста Селена Леканић освојила је двије златне медаље у сенирској конкуренцији, а заједно са тимом у борбама су екипно освојили бронзане медаље.

„Екипа Планинарског друштва `Столац` такмичила се у планинарској орјентацији и заузела друго мјесто у конкуренцији са седам осталих клубова“, рекао је члан овог друштва Игор Мучибабић.

Вишеградске одбојкашице су у одбојци на пијеску освојиле бронзану медаљу.

„Обзиром да Вишеград нема терен за игре на пијеску, јако смо задовољне пласманом у конкуренцији од 13 екипа“, рекла је одбојкашица Сара Глибић.

Вишеград је од оснивања ове најмасовније спортске манифестације на Балкану био домаћин три пута и то 1976, 1983. и 2003. године.

СРНА