Пријем за раднике водоводног и комуналног предузећа

13.01.2017.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је пријем за 10 радника водоводног предузећа „15. април“ и два радника комуналног предузећа „Комуналац“ из Вишеграда, који су претходних дана на изузетно ниској температури радили на отклањању водоводних кварова.

„Ово је пријем за храбре и вриједне људе, који су на веома ниској температури проводили више од двадесет часова“, рекао је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић.

Он истиче да сви треба да раде у интересу грађана и да је задатак свих руководилаца да брину о ономе чему су посвећени.

„Вода је потребна свима, а радници ових предузећа претходних дана су предано радили како би омогућили да стигне вода“, додао је Ђуревић.

Технички руководилац водоводног предузећа „15. април“ Светлана Грујић рекла је да је узрок свих насталих кварова ниска температура, која је забиљежена у Вишеграду.

„Четири квара су била на доводним цјевоводима, попуцале су азбестне цијеви. Три квара смо санирали, а четврти је још остао и не смијемо га санирати, јер се налази у тунелу у насељу Јагодина, гдје пролази ускотрачна пруга“, истакла је Грујићева.

Она је додала да ће за отклањање овог квара морати да консултују Жељезнице Републике Српске.

„Резервоар не може да достигне потребан капацитет, претпоставља се да има око 30 одсто губитака на доводном воду“, напомиње Грујићева и каже да висинска насеља Горње Шегање и Шегање, те насеља која се налазе у рубним дијеловима и даље немају воду.

Она додаје да има доста залеђених водомјера и инсталација у кућама и стамбеним зградама.

Грујићева је захвалила начелнику који је препознао рад свих радника на тако ниској температури.

Радник Срђан Глибић је захвалан начелнику за пријем, јер је препознао труд и рад радника.

„Радили смо без престанка 36 часова, на веома ниској температури. Слични кварови били су 2008. године када је због поплава дошло до кидања висећег водовода“, рекао је Глибић.

Пријем је организован у кабинету начелника општине, а Ђуревић је овим поводом уручио скроман знак захвалности радницима који су били ангажовани на отклањању кварова.

СРНА