Пријем за представнике Математичког кампа

29.05.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић разговарао је данас са представницима „Математичког кампа“ који је одржан у овом мјесту, а који је окупио око 80 талентованих средњошколаца који предњаче у знању из математике и физике.

Пријему у Градској кући у Вишеграду присуствовали су посланик у Народној скупштини Републике Српске Огњен Вукојевић и предсједник Омладинског савјета Републике Српске Младен Пјевчевић, те извршни директор за производњу предузећа „Хе на Дрини“ Дарко Андрић.

Начелник Вишеграда похвалио је учеснике кампа, те најавио реализацију заједничких пројеката који се тичу образовања и подршке опстанку младих на овим просторима.

„Разговарали смо о стратешком документу – Омладинска политика Вишеграда, а Омладински савез Републике Српске се понудио да буде консултант на изради тог документа, гдје ће бити укључено локално и републичко руководство, а прије свега млади“, истакао је Ђуревић.

Посланик Вукојевић изразио је задовољство што је локална заједница препознала потребе младих, те истакао да је ово идеална прилика да се упознају и размијене искуства у математичком знању.

„Битно је да кроз овакве пројекте омладинских заједница, из Вишеграда оде позитивна слика у регион, како се ова локална управа брине за младе, посебно када је у питању њихово образовање“, нагласио је Вукојевић.

Он је напоменуо да је разговарано и о сарадњи Омладинског савјета Републике Српске са општином Вишеград, о позиционирању младих Вишеграђана у структурама Омладинског савеза Српске, посебно оних који су активни и који су показали способност да одговоре свим изазовима.

Предсједник Омладинског савјета Републике Српске Пјевчевић рекао је да је анализирана организација Другог математичког кампа у Вишеграду, те указао на промоцију младих талентованих ученика.

„Договорена је сарадња средњих школа из Вишеграда, Бањалуке и Приједора. Уједно договарамо организацију Трећег математичког кампа за наредну годину, који ће бити одржан у Вишеграду“, појаснио је Пјевчевић.

У Вишеграду је протеклог викенда одржан тродневни „Математички камп“ у организацији Омладинског савјета младих Републике Српске у координацији са Савјетом младих Вишеграда.

Осим рјешавања математичких задатака, било је организовано и дружење на атрактивним туристичким локацијама Вишеграда.

Подршку у организацији „Математичког кампа“ пружили су општина Вишеград и предузеће „Хидроелектране на Дрини“.

СРНА