Пријем за одликоване борце ВРС

12.01.2021.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић изјавио је данас на пријему, који је организовао за одликоване борце Војске Републике Српске из ове општине, да су они заједно са својим саборцима одбранили Републику Српску и да је ово прилика да им се још једном искаже захвалност како би и млађе генерације наставиле са очувањем Српске.

„Општина Вишеград има веома добру сарадњу са општинском Борачком организацијом. Из буџета се издвајају знатна средства за оне којима је помоћ најпотребнија, а уз помоћ локалних и државних предузећа и установа настојимо да помогнемо онолико колико смо у могућности да би се збринуле породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди“, истакао је Ђуревић.

Некадашњи командант Вишеградске бригаде Војске Републике Српске Лука Драгичевић рекао је да се сваке године поводом Дана Републике Српске – 9. јануара, окупљају у Градској кући како би размијенили мишљења, ставове и дали приједлоге за побољшање живота бораца.

„Захвалио бих начелнику општине Вишеград Младену Ђуревићу што одржава ову традицију, а обећао је да ће тако бити и убудуће. Статус бораца у нашој општини је релативно ријешен, међутим, имамо примјере да неки борци тешко живе, немају породице, инвалиди су и веома болесни, али трудићемо се да то ријешимо у наредном периоду“, навео је Драгичевић.

У општини Вишеград тренутно живе 22 одликована борца Војске Републике Српске.

СРНА