Пријем за најуспјешније ученике средње школе

26.01.2021.

Поводом школске славе – Светог Саве, у Средњој школи „Иво Андрић“ у Вишеграду организован је пријем за седам најуспјешнијих ученика ове школе.

Директор ове школе Дивна Васић рекла је да је овогодишњи пријем прилагођен тренутној епидемиолошкој ситуацији на основу препорука надлежних институција, те да неће бити приређена школска приредба.

„Покушавамо да афирмишемо најбоље ученике, знање, рад и марљивост, јер сматрамо да је знање непролазна вриједност. Име школе проносе добри ђаци и добри резултати, као и име професора који са ученицима уче и раде. Веома сам поносна на своје ђаке јер свих ових година наши ученици остварују добре резултате на такмичењима на којима учествују“, истакла је Васићева.

Ученица четвртог разреда Средње школе „Иво Андрић“ у Вишеграду Марија Ђурђевић рекла је да је веома срећна што ова школа брине о најуспјешнијим ученицима.

„На овакав начин школа нас афирмише и мотивише да будемо још бољи, да уложимо више труда како бисмо постигли боље резултате у будућности, али и да промовишемо нас као личности и школу из које долазимо“, нагласила је Ђурђевићева, те додала да школовање планира да настави на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Вук Шијаковић, ученик четвртог разреда вишеградске средње школе који је учествовао на такмичењима из информатике, захвалио је школи на данашњем пријему.

„Веома ми је драго што школа препознаје наш рад и подстиче нас за даљи напредак у будућности. Упркос пандемији вируса корона, учествовао сам на државном такмичењу из информатике на којем сам заузео четврто мјесто. Планирам да упишем рачунарске науке на Рачунарском факултету у Београду јер сматрам да ће ми тај факултет пружити неопходно знање за даљи напредак у тој струци“, рекао је Шијаковић.

Средњу школу „Иво Андрић“ у Вишеграду похађа 300 ученика.

СРНА