Пријем за добровољне даваоце крви

29.09.2023.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић уприличио је пријем за добровољне даваоце крви из Удружења „Стара Херцеговина“ и друштава из Србије, Црне Горе и Републике Српске, који учествују на данашњој акцији добровољног давања крви.

Ђуревић је рекао да је ове године у акцији учествује 15 удружења, што говори о бројности и хуманости људи који долазе на ове акције.

„Ове године је обиљежавање и појединих јубилеја, Удружење `Стара Херцеговина` обиљежава 18 година постојања. Поједини чланови дају крв по 80. и 90. пут што је велики јубилеј“, истакао је Ђуревић.

Он је нагласио да га радује што су представници удружења изразили захвалност што долазе у Вишеград.

„Наше вишеградско удружење је организовано, остварују запажене резултате у броју прикупљених доза крви. Општина Вишеград помаже ово удружење и морамо имати висок степен одговорности према њима“, напоменуо је Ђуревић.

Предсједник Друштва добровољних давалаца крви „Стара Херцеговина“ Перо Крстић рекао је да начелник општине традиционално организује пријем за сва друштва.

„Велика ми је част да се славске свечаности завршавају акцијом давања крви, што говори да је Вишеград хумани град“, истакао је Крстић.

Добровољни давалац крви Миленко Ераковић из Никшића рекао је да му је част и задовољство што је поново у Вишеграду.

„Драго нам је што је начелник препознао важност акције и што организује пријем. Много нам значи као поштовање према даваоцима, хуманим људима који без инетреса спашавају туђе животе“, истакао је Ераковић.

Акција добровољних давалаца крви организована је у оквиру славских свечаности општине Вишеград – Мале Госпојине.

СРНА