Пријем за дјецу која путују на љетовање у Бечиће

26.07.2019.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић организовао је данас пријем за 30 дјеце, као и васпитаче, који ће у понедјељак, 29. јула отпутовати на десетодневно љетовање у Бечиће у оквиру програма „Социјализација дјеце Републике Српске“.

„Општина Вишеград обезбиједила је скромни џепарац за дјецу и мајице са грбом општине. Дјеци и васпитачима желим угодан и лијеп боравак на мору“, истакао је Ђуревић.

Референт дјечије заштите у Центру за социјални рад Илинка Баранац рекла је да са дјецом иду два васпитача и један родитељ.

Она је истакла да из евиденције Центра за социјални рад иде 20 дјеце, из Удружења „Четири и више“ четворо, из Удружења са посебним потребама четворо и двоје дјеце испред Борачке организације Вишеград.

„Ово је 18. пут да се иде, лијепо искуство и лијепо дружење. Многа дјеца немају прилику да оду на море и ово је јединствена могућност да оду на љетовање“, напоменула је Баранац.

Циљ пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе и Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање њихових развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала.

СРНА